Η πρόληψη πάει σχολείο «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

«ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Β’ ΒΑΘΜΙΑ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς στο υλικό που αφορά τόσο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του εφήβου και των κοινωνικών δεξιοτήτων του, όσο και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής του. Συγκεκριμένα, οι μαθητές αποκτούν με βιωματικό τρόπο τις απαραίτητες ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να στηριχθούν  στον εαυτό τους και να αξιοποιήσουν το προσωπικό δυναμικό τους σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία τους και την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Επίσης, η υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης, σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση βιωματικών μεθόδων ενεργητικής μάθησης για την εφαρμογή του υλικού, στοχεύει να βοηθήσει στη διαφοροποίηση του ρόλου του εκπαιδευτικού στην τάξη, διευκολύνοντας παράλληλα την ανάπτυξη θετικών διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολικό πλαίσιο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 45 ώρες και περιλαμβάνει 2 φάσεις:

Α): Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, 25 ωρών (κατανεμημένο σε 4 μέρες με 6 περίπου ώρες ημερησίως) και

Β) Εποπτεία στην εφαρμογή του υλικού, 20 ωρών (10 δίωρες συνεδρίες ανά δεκαπενθήμερο)

Η παρούσα εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού-Αργυρούπολης (Αγίας Βαρβάρας 36, Αργυρούπολη, στάση μετρό Αργυρούπολη,

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

Διάρκεια προγράµµατος: 40 ώρες

Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Νοεμβρίου 2021

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Στηρίζομαι στα πόδια μου

* Σας ενημερώνουμε ότι τα στοιχεία σας είναι για αποκλειστική μας χρήση με σκοπό την επικοινωνία μαζί σας