ΠΑΙΔΙΑ

Στο ηλιοτρόπιο, τα παιδιά…
«ταξιδεύουν»… ανακαλύπτουν… δοκιμάζουν… αναρωτιούνται… απορρίπτουν… καλούνται να βρουν τη θέση τους, τον εαυτό τους και τους άλλους…

Το μεγάλωμα είναι συνεχής και απαιτητική διαδικασία και διακινεί πολλά συναισθήματα, συγκρούσεις, δυσκολίες. Μέσα από τα προγράμματα που σχεδιάζουμε, φιλοδοξούμε να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν, να ανακαλύψουν το προσωπικό τους δυναμικό, να διευκολυνθούν στην αυτονόμηση και την ψυχοσυναισθηματική τους ωρίμανση.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το παιδί:
να αξιοποιήσει τις ικανότητες και το δυναμικό του
να διευρύνει τους τρόπους της δημιουργικής του έκφρασης
να επεξεργαστεί δύσκολα συναισθήματα και συγκρούσεις (θυμός, άγχος, ζήλια, φόβοι,…)
να επικοινωνήσει, να σχετιστεί και να μοιραστεί με την υπόλοιπη ομάδα της τάξης του

                                                                                                                                                                      

Ομάδες παιχνιδιού & έκφρασης
Οι ομάδες αυτές δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους, να εκφράσουν και να μοιραστούν συναισθήματα, παιδικούς φόβους και ανησυχίες και να διευρύνουν τη δημιουργική τους ικανότητα.

Βασικό εργαλείο είναι το παιχνίδι που αποτελεί τον φυσικό τρόπο έκφρασης του παιδιού, ο συμβολισμός (ζωγραφική, κολάζ, εργασία με παραμύθια ή μύθους, εικαστική δημιουργία, κ.α.), καθώς και πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως παίξιμο ρόλων, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική έκφραση.

 

 

Οι ομάδες παιχνιδιού και έκφρασης μπορούν να διοργανωθούν και μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ή του Διευθυντή ενός σχολείου. Πραγματοποιούνται είτε στο χώρο του Κέντρου, είτε στο χώρο του σχολείου.
Οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους (έως 12 χρονών) να συμμετάσχουν σε ομάδες παιδιών, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους καθημερινά, 9:00-2:00, στο 210-9961000.