Έφηβοι

Γένοιο οἷος ἐσσί μαθών.
(Μάθε ποιος είσαι και γίνε τέτοιος)
Πίνδαρος, αρχαίος ποιητής

Έφηβος:Μια ταυτότητα μετάβασης. Στην πορεία προς το μεγάλωμα, οι έφηβοι καλούνται να βρουν τη θέση τους σε σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους. Πρόκειται για μια μεταμόρφωση, μια διαδικασία ζωντανή, όμορφη, αλλά και απαιτητική, που φέρνει στο φως διλλήματα, φόβους, συναισθήματα, συγκρούσεις, αντιφάσεις, συγκινήσεις και δυσκολίες.

Man Ray, Shadows, 1926
(Portfolio: Revolving Doors)

Στο ηλιοτρόπιο, οι έφηβοι…
βγάζουν τη δική τους φωνή…βάζουν τις ιδέες τους…αμφισβητούν και αμφισβητούνται…μιλούν…αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται…παίζουν… για την εφηβεία και την ουσία της ζωής τους. Αξιοποιούν τη ζωγραφική, το κολλάζ, το συμβολισμό των μύθων, την εικαστική δημιουργία, παίζουν ρόλους και αυτοσχεδιάζουν.

Πραγματοποιούνται:

Ομάδες εμψύχωσης
Προγράμματα εμψύχωσης, 12 – 15 εβδομαδιαίων συναντήσεων. Απευθύνονται σε έφηβους που θέλουν να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να επεξεργαστούν θέματα, όπως η εφηβεία και οι δυσκολίες της, οι σχέσεις με τους γονείς και τους συνομηλίκους, οι αγωνίες, οι φόβοι, αλλά και τα όνειρά τους στην πορεία προς την αυτονόμηση και τη χάραξη του δρόμου ζωής τους.

Εργαστήρια έκφρασης και δημιουργίας
Μικρές ή μεγάλες ομάδες, εντός ή εκτός σχολείου, 3 – 5 περίπου συναντήσεων. Με όχημα την τέχνη, το γκράφιτι, τη μουσική, το λόγο ανακαλύπτουν το προσωπικό τους δυναμικό του μέσα από την κοινή έμπνευση και δράση.

Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία.
Οι ομάδες και τα εργαστήρια εφήβων μπορούν να διοργανωθούν και μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, του Διευθυντή ενός σχολείου, ή του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών. Πραγματοποιούνται είτε στο χώρο του Κέντρου μας, είτε στο χώρο του σχολείου.

Τρέχουσες Δράσεις

Αρμενιστής

ΟΜΑΔΑ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ …Ώρα 6:30 το πρωί. Έχει μόλις ξημερώσει. Έχω βγάλει ένα μικρό τραπεζάκι στην άκρη της προκυμαίας και καπνίζοντας την πίπα μου απολαμβάνοντας

Περισσότερα »