ΕΦΗΒΟΙ

Γένοιο οἷος ἐσσί μαθών.
(Μάθε ποιος είσαι και γίνε τέτοιος)
Πίνδαρος, αρχαίος ποιητής

Στο ηλιοτρόπιο, οι έφηβοι…
βγάζουν τη δική τους φωνή…βάζουν τις ιδέες τους…αμφισβητούν και αμφισβητούνται…μιλούν…αποκαλύπτουν…παίζουν… για την εφηβεία και την ουσία της ζωής τους.

                                                                                                                                                                                            

Ομάδες εμψύχωσης
Πρόγραμμα εμψύχωσης, 8-12 εβδομαδιαίων συναντήσεων που απευθύνεται σε έφηβους που θέλουν να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να επεξεργαστούν θέματα, όπως η εφηβεία και οι δυσκολίες της, οι σχέσεις με τους γονείς και τους συνομήλικους, οι αγωνίες, οι φόβοι, αλλά και τα όνειρά τους, στην πορεία  προς την αυτονόμηση και τη χάραξη του δικού τους δρόμου ζωής.
Στις ομάδες αυτές, οι έφηβοι συζητούν ελεύθερα, μοιράζονται απόψεις και εμπειρίες, χρησιμοποιούν τη ζωγραφική, το κολλάζ, το συμβολισμό των μύθων, την εικαστική δημιουργία, παίζουν ρόλους, αυτοσχεδιάζουν…

 

Εργαστήρια έκφρασης και δημιουργίας
Μικρές ή μεγάλες ομάδες, εντός ή εκτός σχολείου, 5 περίπου συναντήσεων, όπου οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από την τέχνη, το γκράφιτι, τη μουσική, το λόγο και άλλους δημιουργικούς τρόπους.
Στόχος είναι το μοίρασμα, η επικοινωνία, η συνεργασία στην ομάδα, η καλλιέργεια ιδιαίτερων δεξιοτήτων, η ανακάλυψη του προσωπικού δυναμικού του κάθε εφήβου, μέσα από την κοινή έμπνευση και δράση.

 

 

Οι έφηβοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα προγράμματα, μπορούν να το δηλώσουν στο 210-9961000.

Οι ομάδες και τα εργαστήρια εφήβων μπορούν να διοργανωθούν και μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, του Διευθυντή ενός σχολείου, ή του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών. Πραγματοποιούνται είτε στο χώρο του Κέντρου μας, είτε στο χώρο του σχολείου.