Γυμνάσιο & Λύκειο

Εφήβων χώρα
Ένα πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης στην ομάδα της σχολικής τάξης. Απευθύνεται στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ανά σχολικό τμήμα.

Στόχος :

  • να δημιουργήσουμε για τους μαθητές έναν τρόπο, όπου θα μιλήσουν ελεύθερα, θα μοιραστούν και θα εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.
  • να δουλέψουμε και να παρέμβουμε στη δυναμική της ομάδας της τάξης, έτσι ώστε οι μαθητές να επικοινωνήσουν και να συνδεθούν μεταξύ τους με περισσότερο δημιουργικούς τρόπους
  • να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν το Κέντρο Πρόληψης, τη φιλοσοφία και το έργο του.

Man Ray, The Meeting, 1926
(Portfolio: Revolving Doors)

Η θεματολογία διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες των μαθητών και επιλέγεται σε συνεννόηση με τους ίδιους και το σχολείο. Αφορά θέματα όπως δυσκολίες εφηβείας, εξαρτήσεις, διαφορετικότητα, σχέσεις με γονείς και συνομηλίκους, ζητήματα εικόνας εαυτού, ταυτότητας και άλλα.

Με εργαλείο βιωματικά εκφραστικά μέσα, οι έφηβοι παίζουν… ζωγραφίζουν… δραματοποιούν… κατασκευάζουν… δημιουργούν… βλέπουν σινεμά… συζητούν.

Πραγματοποιούνται:

Δημιουργικές συναντήσεις στο σχολείο
Πρόγραμμα 2 – 4 ωρών, που πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου, για μια ή περισσότερες σχολικές τάξεις, σε συνεργασία με το σχολείο. Έχουν συνήθως θεματικό χαρακτήρα και το θέμα τους προτείνεται είτε από το σχολείο, ή το σύλλογο γονέων, είτε από το Κέντρο μας.

Βιωματικό εργαστήρι για μαθητές
Υποδεχόμαστε στο χώρο μας τους μαθητές μιας τάξης, ανά σχολικό τμήμα, υλοποιώντας μια αυτόνομη πρωινή (9:00-13:00) δράση: μια ομαδική συνεδρία βιωματικού χαρακτήρα και ελεύθερης συζήτησης.

Οι εκπαιδευτικοί και τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητών που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τρέχουσες Δράσεις

«Η Παιδαγωγική Σχέση ως απάντηση στη δύσκολη πραγματικότητα του σχολείου σήμερα»

ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Το Εργαστήρι απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, ώρα

Περισσότερα »