Το παιδί και η γνώση: ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
18 Νοεμβρίου, 2019
Ομάδα γονέων
12 Φεβρουαρίου, 2020
Όλα

« Μαμά, ζωγραφίζουμε;» Ομάδα Art as Τherapy με μητέρες και παιδιά ηλικίας 4 -6 ετών.

« Μαμά, ζωγραφίζουμε;»

Ομάδα  Art as Τherapy  με μητέρες και

παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών

 

ημέρα Δευτέρα και ώρα: 13:30-15:00

έναρξη 17 Φεβρουαρίου 2020                      

«Διαπίστωσα ότι το να σχεδιάσεις το περίγραμμα ενός αντικειμένου έχοντας απόλυτη επίγνωση του περιγράμματος ενός κοντινού αντικειμένου καθώς και των προτύπων του χώρου που αμοιβαία δημιουργούν ανάμεσά τους, έμοιαζε μια πολύ δραστική ενέργει០ήταν λες και έβαζες ένα σύρμα στους πόλους μιας μπαταρίας:  η  λάμψη που ακολουθούσε έμοιαζε να φωτίζει έναν καινούργιο κόσμο από δυνατότητες».

Μάριον Μίλνερ

Σε κάθε ηλικία, αλλά ιδιαίτερα στην προσχολική είναι ανάγκη να μπορεί το παιδί να επικοινωνεί και να εκφράζεται καλλιτεχνικά, βιώνοντας συναισθήματα ευχαρίστησης και ικανοποίησης για αυτό που είναι και γι αυτά που κάνει.
Σε αυτή την   ομάδα οι γονείς  έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με την  έμφυτη   δυνατότητα  των παιδιών τους και των παιδιών που υπήρξαν και οι ίδιοι πριν γίνουν ενήλικες, να αναπτύσσονται μέσα από το βίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στο μεταβατικό τόπο ασφάλειας και ελευθερίας που προσφέρει η Αrt as Therapy, θα δοθεί χώρος στη χαρά  της ανα-γνώρισης ως πρόσωπα, του κάθε γονέα και του παιδιού του μέσα από τα εικαστικά έργα τους, τα οποία αποτελούν μοναδικές προσωπικές διηγήσεις για τον εαυτό τους μέσα στον κόσμο, τη στιγμή που τα δημιουργούν.

Χάρη στη δυναμική της εικαστικής διαδικασίας, τα πρόσωπα -γονείς και τα πρόσωπα-παιδιά, ανακαλύπτουν σε ένα κοινό τόπο τα υλικά και τις διαδικασίες που προτιμούν και μέσα από την εικαστική διεργασία και αλληλεπίδραση, έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού τους, τον μεταξύ τους χώρο και την αίσθηση εαυτού.

Να χαρούν και να δημιουργήσουν κοινές εμπειρίες μέσα από την εικαστική έκφραση και διεργασία των ατομικών και κοινών έργων.